Monday, March 12, 2012

Uygulamada akide yılında 20 Hatalar

Uygulamada akide yılında 20 Hatalar
Bu Müslüman toplum içinde önemli bir hata bugün. Onlar yenileyecek (لا إله إلا الله) sadece cümlenin birlik diğer hususlar gerektirdiğini, farkında olmadan sözlü.


 
Nefsin ve ithbat gerektirdiği hususlar arasında. Nafi anlamı bu birliği Allah'tan başkası adına peribadaatan tüm biçimlerini bertaraf gerekir çıkardı olan bir kişidir.

 
Ithbat anlam Tanrı, yalnız O'na hiçbir ortak ibadet tüm formları ayarlanır.

 
Nokta ise, sadece diğerlerinde tanrıya Tanrı ve küfür (inkar) dininin temizleme için.
Tanrı kelimesi dayanarak: Andolsun ki biz, her millet (ilan) haberciler gönderip, "Allah, (yalnız) İbadet ve taghout shun." (En-Nahl 36) Bu nedenle bu birliği bulunmalıdır cümle melafazkan. karşılanması gereken sonuçlar. Tanrı'nın Birlik olup, O'nun emirlerini ve mejauhi bir ban-ban uygulamak için itaat ve boyun eğmeye eşlik ediyor.

 
Sadece taghout reddi eşlik olmadan Cenab-ı Hak yalnız ibadet değil.


Ahirette müminler Allah'ın bak Will
Inananların inancını tek bir Allah'a iman formu, kendi kitap ve havarileri de dahil olmak üzere ahirette kendi gözlerimle, Tanrı göreceksiniz.
Onlar güneş bulut ile ilgili tüm temiz değil, görmek gibi, açıkça göreceksiniz. Ayrıca aşırı kalabalık olmayan, geceleri dolunayda ay görmek istiyorum.

 
Benzer şekilde, Şeyhülislam İbni Teymiye rahimahullah Al Aqeedah Al Wasithiyah açıklar. Ve bu anlaşma Salafush Salih Allah 'anhum olduğunu. İmam İbni Ebi el-İzz el-Hanefi, Aqeedah Thahawiyah ve Yorumcular kitap, o mümin arkadaşlar, tabi'in ve dini rahiplik bunları bilseydim Müslümanların rahipler tarafından ilan edilmiştir, ahirette Rabbine gördüm açıkladı doğruladı.

 
Benzer şekilde, uzmanlar Kelam Sünnet Vel Jama'ah iddia hadis uzman ve uzman gruplar.

 
Neden? Şeyh Salih bin Fauzan Al Fauzan, Suudi Arabistan'da üst düzey bir din adamı, şöyle açıklıyor: "Allah Subhanahu wa Ta'ala kitabı, Al Kuran'da Al Karim bunu vaaz çekiyordu. Benzer şekilde Peygamber sallallaahu 'alaihi sellem'in de Sünnet'te ilan edilmiştir. Kim o, kendi kitap ve havarileri Allah'a yalanladılar, yani bu olayın inanmıyor. Allah'a iman edenler için, onların kitap ve havarileri, "vaaz herkese de sadık olacak.


Al evvel, Al End, Azh Zahir ve Al banyoda Anlamak
Tanrı uzantısı, rububiyah Allah'a imana, Tanrı ve inanç Uluhiyah Esma 'wa özellikleri (isimleri iman İnanç: Allah'ın isim ve sıfatları, yani dört sütun vardır Allah'a iman önemli ayaklarından biri olduğuna inanıyorum ve) Allah'ın özellikleri.

 
Allah'a ibadet etmek istiyor ama isim ve sıfatlarına bilmiyorum birisi hayal bile edemiyorum. O dünyanın kaza ve ahiret yol açabilecek önemli bir hata yakalanmayın olabilir.

 
En azından, ibadet mükemmel olamaz. Örneğin, bir kişi Tanrı babası olduğunu düşünüyor. Babasının O'na bir çağrı değildi, çünkü bu yüzden babasının adı onu çağırdığında, Tanrı, yaptığı çağrı yerine olmayacaktır. Ve küfür olduğunu.
Allah'ın belli bir hareket hoşlanıyor Başka bir örnek, biri düşündüm. Örneğin, kabul edilen eylemler İslam dışı, hatta Peygamber sallallaahu 'alaihi sellem'in ashabına veya hiçbir örnek olsa. Nefret ve kötülük açıkça bir hareket. Peygamber sallallaahu 'alaihi sellem'in dedi Çünkü: Şüphesiz, her iki sözcük en iyi çok kötü bir durumda yeni bir din icat diada bir konu ise, Allah'ın Kitabı ve Resulullah rehberlik SAW olan rehberliğin en iyisidir .. ve.


Niye Tanrı için Closer?

Aslında, birçok kişi şu anda yakın Tanrı'ya almak gibi afetler ve diğerleri gibi koşulların ağır bir ezilme vardı yoktur. Daha doğrusu O'na Yüce ters itaatsizlik. Onlar Allah'tan yardım isteyin, ancak bunun yerine alternatif çözümler aramak ve bu gazabı getirmek için tam olduğu değildir.

 
İronik olarak, bu bazı Müslümanlar bugün modern çağda yaşıyoruz yapılır. Çit gibi görünüyordu yaşamda tehlikeli durumla karşı karşıya geçmişi boyunca Arabistan'da cehalet Paganlar Ancak, hemen samimi bir teslimiyetle Allah'a sığın ve O'na sadece arındırmak.
Allah Subhanahu wa Ta'ala diyor ki: Ve onlar gemiye binen zaman onlar da ona keta'atan arındırmak için Tanrı'ya dua etti: O, yere kaydeder sonra ne zaman, aniden (yeniden) (Allah) ittifak.

 
Mezar durumlarda zamanlarında Allah'a samimi bir dönüş olanlar, onlar zorluk arınmış sonra kemusyrikannya döndü rağmen. Ama zor, hatta ölüm tehdidi altında, Tanrı karşısında başvurabilecekleri tek yol olduğuna inanmayı değil sanki sorun bir kişi serbest gücüdür yapmak koşullar tarafından bile ezilen şimdi birçok kişi,
O yasağı dedi .. Eğer ...

Vaaz amaçlanmaktadır "eğer" sözcüğü hakkında, bu belirtilmelidir. Aslında yandan uygun olarak rapor edilir eğer daha sonra, gerçek neden değildir. Bu kelimelerin ne neden meyledeceğini demek Ancak, bu durumda üç durumlar vardır:

 
Ne zaman "bu yüzden ve bu yüzden Belediye Başkanı olmasaydı, bu böyle olmayacak" demek gibi, hiçbir şeyin etkisi ile muğlak. Böyle bir deyişle bu sözlerle, o mütevelli öldü olsa bile, tabiat olarak çok ve bunu yapmak için yetenek olduğuna inanmaktadır, çünkü ekber (büyük şirk) şirk vardır.

 
Sağ neden eğilerek, syar'i ya ampirik tarafından belirlenir.Böylece izin verilebilir, etkisi hemen olduğuna inanmak için hiçbir neden sağlanan, ve Tanrı, yani ana nedeni unutmadan.Delil Peygamber sallallaahu hadisleri olan 'amcası (Ebu Talib) hakkında alaihi sellem'in, o sallallaahu' alaihi sellem'in şöyle dedi: "Benim için olmasaydı, o zaman (Ebu Talib) cehennem kabuk olmalıdır".
Gerçek neden Leaning ama neden dernek ya ampirik ya syar'i belli değildir. Bu küçük şirk vardır. Örneğin, bir kolye, bir tılsım olarak kabul edilir ve kolye nazar (Ayn) etkisi ve benzerlerini önlemek mümkün olduğu söyleniyor eğer.
Böyle bir belirlemesi, bunun için bir gerekçe olarak Allah'ın emrettiği değil nedeni, o zaman neden kurulmasında Tanrı ile birlik düşünmektedir.
Havari görev ve teklik

İnsan ispat gelişine tanık olmak. "(Ve hatırlayın) gün (zaman) her ulusun kendi kendilerine karşı bir tanık, büyüdü ve tüm insanlığa karşı (Muhammed) bir tanık getirmek.

 
Biz her şeyi açıklamak Kitap (Al Kur'an) ve teslim olanlar için hidayet ve rahmet sana indirdik.

 
Ve böylece (Ayrıca) Size (Müslümanlar) yaptık, ümmet sizin (eylemi) erkek tanık olmak ve Havari (Muhammed) (eylemi) şahit olduğu olabilir bu sadece ve seçenekleri olduğunu.Kitabında Muqadimah, İmam Ebul Kasım'ın Al Ashbahani devletler: "Hamd, kim gerçeğin belirtileri gösteren ve açıklanmıştır ve bu dini Mahaj doğurmuştur edilmiştir Allah'a sonra açıklayacağım.

 
O kim Kur'an ve elinde mevcut tüm ispatını gösterdi ve bir peygamber olarak Muhammed gönderdi, böylece tüm nedenleri (udzur) kesti. Sonra Resulullah ciddiyetle ve cihad, taşınan ve insanlara bu şekilde (gerçeği) açıklamaktır. Şeriat da bu yüzden "bize müjde (Beşir) ve uyarı (nadzir) 'vererek gelmek için değil." Ilan yoktur Yani peygamberler ve havariler önemli görevi bazı, onlara iletmek.


Rehberlik sadece Allah Subhanahu Wa Ta'ala Owned
Kitapta Fathul Majid, Şeyh Abdurrahman ibn kül-Şeyh Hasan Alu bu ayetin yorumunu rahmet etsin Allah, İbn Katheer Sonun ifadesiyle olabilir alıntı: "Allah Subhanahu wa Ta'ala Onun Havariler dedi, 'Hani sen, ey Muhammed, seni seviyorum kişiye yol vermek mümkün olmayacaktır , 'yani, (rehberlik veya talimatları vermek için), bu seni ilgilendirmez.

 
Ancak, görev iletmek için sadece ve Allah dilediğini rehberlik verecektir. Derin bir bilgelik vardır ve tempoya karşı gitmek biriydi.\

 
Bunun anlamı, Allah Teâlâ'nın kelimesinin içeriği ile tutarlıdır: 'Onlara rehberlik almak yapmak için görev değil, rehberlik veren Allah'ın (Tevfik vererek), dilediğini dilediği için. (Al Bakara: 272). Yani kelime: Ve gerçekten istiyorsanız bile, insanların çoğu iman etmezler. (Yusuf: 103) ".

 
Tamhid Li Kitabit Tauhid anda kitabın şerh yılında Şeyh Salih bin 'Abdul' Aziz Alu Kül Şeyh dedi ki: rehberlik, ilham ve özel yardım burada alaihi sellem'in Taufik 'Allah Resûlü tarafından verilen Rehberlik Shllallahu ait değil'. Bu kılavuz, wal Tevfik ilham de bir rehber olarak bilim adamları tarafından ifade edilir. Yani, bir kulunun kalbinde Tanrı l talimatları alma rahatlığı için özel olarak yapılmış


Cehennemde Kekalkah Torment?

Safarini gibi. O ebedi anlatan ayetler bazı cehennem ızdırabını belirtilen sonra, ölüm ve katliam hadis, dedi, "ayetler bahsettiğimiz gerçek ve sahih hadisleri vardır sözü, bu bariz ebedi insanların sonsuza kadar sonsuz cennet ve cehennem ile bir .
Sonsuz cennet zevkleri ve acı bir siksanya birlikte ebedi cehennem. Ona bir icma 'Ahlus Sünnet Vel Jama'ah olmuştur.Cennet halkının keyfi kesintiye olmayacak gibi onlar, kâfirlerin cezası kesilmeyecektir olacak, fikir birliği var. ". Şeyhülislam İbn Teymiyye-Allah rahmet demek olabilir, "Bu insanlar, rahipler, ve tüm Ahlus Sünnet Vel Jama'ah ve selefi yok olmaz bazı yaratıklar hiç yok olmayacak, olduğunu, kabul ettiler. Cennet gibi, cehennem, Arş, ve diğerleri. ".Şeyhülislam da İslam dininin üye Bütün sonu yoktur cennet ve cehennem, diyelim ki "dedi. Ebedi, sürekli de. Keza Cennet halkı, sürekli cennette, eğlenin. Ve sakinleri Hell Fire gördüğü işkence. Bu sonu değil. "

Cehennem Ebedi mi?
All I Ahlus Sünnet vel Jama'ah ile Aqeedah göre bu sorunu gidermek için nasıl isteyin. Allah Teâlâ'ya cehennem ebedi değil doğru mudur? Bu hem dışarı gidiyor dinsiz veya Allah Teâlâ cehennemden arındırılmış olması ile Müslümanlar arasındaki fark nedir o doğruysa.
Ben de dışarı çıkmak ya da Allah cehennem özgür olamaz, çünkü bu doğru ise, o kâfirler yine küfre seçecek, insanlar hala kemusyrikannya Paganlar tercih, İslam'da gitmek olmaz.
Doğru bilginleri görüş birliği var ya da İbn Kayyım ifadesiyle sonsuz cehennemde Allah Teâlâ'ya kabul edilmektedir? Bu sorunun mahiyeti hakkında neler? Değil İbn-i Kayyim büyük bir âlim ahlus sünnet oldu mu. Neden Ahlus Sünnet vel akide hacı farklı görüş olarak bildiğim kadarıyla kafirler için sonsuz cehennemde ebedi azap söyleyebilirim, insanlar münafıklar, müşrikler ve şeytan ve cinler içindir. Ben editörleri sorgulama başlığı ile cevap veremediği sormak, ya da bunu tartışmak gerekirse özellikle şüpheli olması ve bu konuda kafa karışıklığı her türlü kaybetmek.


Al-Ghaniyyu Allah Zengin
Yüce Allah mutlak bir zenginlik ve çünkü O'nun özü ve O'nun sıfatlarını mükemmelliğini her tarafı ve görüşlerinden mükemmel bir yönde eksikliği tarafından dokunulmaz değildir vardır Onun Essence ile donatılmış.

 
Bu, Yüce Allah dışında mümkün değildir zengin biri olup, çünkü doğası Maha-zengin (zengin) O'nun Essence yaygındır.Yüce Allah Yüce Yaratıcı, rızık ve Giver ve All-merhametli ve kimin İhsanda gibi, Cenab-ı Hak Yüce, aynı zamanda zengin olup, herhangi bir yan tüm yaratıklar gerekmez.

 
Onun yaratıklar her koşulda ona ihtiyacımız olacak edildi.Gerçi bir an genel ve özel şefkat, cömertlik, ve bakım ayarları dökülme, ekarte edemez. Formun O'nun mükemmellik zenginlikleri arasında:
Gerçekten de göklerin ve yerin bütün hazine Onun elindedir ve canlılara cömertliği gece ve gün boyunca sürekli geldiği ve ellerini her zaman her zaman verir.


Rabbi, Maha Rububiyyah var

Evrende Ar-Rabbu araçları Murabbi (denetçiler, bekçileri, ve öğretmenler), onları oluştururken kendileri için bir çok donanım sunan ve kaybolduğunda tercih edenler için büyük bir keyif çeşitli sağlamak tarafından, o zaman onlar hayatta pek mümkün değildir.

 
Bu nedenle, ne olursa olsun, onlar ancak Allah'ın, hiçbir şey elde yanadır. Bu arada O'nun yaratıklarına tarbiyah (bakım ve eğitim), yani Allah'ın iki türlü tarbiyah tarbiyah genel ve özel taşımaktadır. Tarbiyah genel, oluşumu ve bakım Onun yaratıklar Tanrı tarafından yapılır edilir; yaratmak, iyi şanslar sunan ve dünyada hayatta kalmak onlar için tüm bu ciddi faydalar Doğru onları (içgüdü, Pen rehberlik dahil.) Rehberlik tarafından.
Özel tarbiyah iken, tarbiyah kutsalları için özel olarak verilmiştir. Tanrı besleriz, ve inanç ile mentarbiyah korumak.Tevfik inanmak onlara bunu. Kendisi bunları giderek artan mükemmellik olun ve inanç engel olabilecek tüm blokları ve engellerin kurtulmak. Yani, özünde, Taufik Tanrı'nın özel tarbiyah tarbiyah tüm iyi ve kötü bakım etmektir.


Tanrı'nın Adı arkasında Secrets, As-Salam

Gibi-Salamu 'alaikum selamlarken gibi-Salam, yani iki tane var. İlk olarak, Tanrı'nın nimetlerden (umarım) adı olarak-Salam dışarıya döküldü. Bu nedenle, kitap ehli arasından inkâr edenlere selam döküm için izin verilmez.
AS-Salam Allah'a Subhanahu WA Ta'ala adını biri olmasıdır.Yani, Allah Subhanahu wa Ta'ala olan adı dinsizi için nimet sormamalıdır. Selamlayarak İkinci olarak, emniyet uygulanır.Her iki anlam da doğrudur vardır. Onun isteği doğrultusunda Allah'ın adıyla her istek ve ona bertawassul içinde talep için o, onun iyi isimleri ile Allah Subhanahu wa Ta'ala için dua ediyor herkes.

 
Bu açık ise, o kişinin hayatının önemli bir parçası olan kurtuluş (as-Salaamah) istediği zaman, Allah'ın adı "As-Selam" denir. Yani, 'alaikum Allah'ın adı olarak-Salam, yer ve onun kurtuluş yalvardım-Salamu olarak söylüyorum. Bu açık ise bir Müslüman telaffuz değil dua ya da başka konuşma, diğer Müslümanlar ile bir araya geldi ilişkin olarak, sonra bilgelik peçe (gizli) açıldı.

 
Çünkü, her ırk "Eğer ömrün uzun", "günaydın" gibi, kendi tebrik vardır, ve diğerleri. Sonra "olarak-salâmu'alaikum" diyerek kendi tebrik ortasında Müslümanların mensyariatkan Allah'ın Subhanahu wa Ta'ala.


Faith Fate Dünyaya Başarı Getiriyor - Ahiret
Orada yönünün tersine iki aşırı kamp ve bu durumda eşit bir sapıklık içindedirler. Bir hizip kadere karşı. Onlar Qadariyah ve Mu'tazilah ve takipçileri vardır. Diğer hizip yanlış kader ayarlı iken. Onlar bir grup Jabriyah ve takipçileri vardır. Doğru bir gruptur iki yüzü ortasında sadece grupları.

 
Bu grup al-Kur'an `an ve Sünnet gibi Salafush Salih tarafından anlaşılan hukukuna göre, orantılı ve kaderi mengimaninya anlamak Müslümanların orijinal grubudur. Bu inanç, altı temel taşlarından biri olduğu için, iyi veya kötü kader, inanın, zorunludur.


Bir Allah'ın Subhanahu wa Ta'ala inanan eğer oldukça ironik, ama toplam olmasa da o, kadere karşı bile ihlal şüphe.

 
Kadere inanır ve bunu inkar etmiyor Birileri, o inkâr ettiler. Bu kader inkar dava ile birlikte, Yahya bin Ya'mar, bir tabi'i, Ma'bad al Juhani, ilk kaderin reddine Mu'tazilah Basra sakinleri sürüklenen bir karakter hakkında Abdullah ibn Ömer'in 'anhudan kendi raporunu söylüyorum. Sonra Abdullah bin Ömer 'anhudan söyledi: "Bu insanlarla tanışmak, ben kendi sınıfının masum ve onlar golonganku ayrılmış olduğunu söyle".

Çeviri Anlamı Allah Azza Wa Jalla Adı Al-Karim
Al-Karim çok talep olsun veya olmasın, veren ve nezaket, her açıdan asil olduğunu.

 
El-Karim ismi Yüce doğa ve madde Allah'ın ve bütün yaptıklarının zafer mükemmellik gösterdi. Şeyhülislam İbn Teymiye Teâlâ merhametine sahip olabilir ki, "adı Allah'tan al-Karim cömertliğin anlamı, yanı sıra ün ve majesty anlamını içerir ve aynı zamanda önemli bir yumuşaklık ve kindness sağlayan".

 
Rahimahullah İmam İbn-i Kayyım "Küresel olarak, al-Karim anlamı çok basit ve kolay olan iyi bir sürü vermek için sever biri. Rakibi, çok zor ve nadiren şefkat harcanmaktadır stingy kişi" dedi.

 
Yapmaları gereken bir zorunluluk olmadan tüm yaratıklara iyilik yapmak için El-Kerim, Yüce Allah anlamları arasında.Yüce Allah tüm iyilik canlılara merhameti için tamamen bir yaratık verdi. Sonra, (ayna) karom Onun doğa gibi, Cenab-ı Hak onu sağa sola gereken bir şey affet. Tanrı Yüce Allah'a yükümlülüklerini yerine getirmede ihmalci olduğu kullarının günahlarını affetsin. Çünkü Allah'ın adını al-Karim el Allah'ın el-'Afuww (Üzgünüz Veren) adı ile el,


Allah, Kuran ve Peygamber şaka çağrılması Adı
Biz uzmanlar Kur'an okumak hiç görmedim, insanların daha şişmiş mide, savaş daha sözel ve daha korkak yalan "dır. Uzmanlar Kur'an okunur Peygamber sallallaahu 'alaihi ve sellem'in ashabına kastederek Yani . Yani Auf bin Malik şöyle dedi: "Sen ne diyorsun saçma Aslında bir ikiyüzlü vardır herhalde ben Peygamber sallallaahu söyleyecektir.. 'alaihi sellem'in." Auf Peygamber sallallaahu gitti' ona bildirmek için alaihi sellem'in.


 
O geldi Ama önce, ona Allah'ın vahyi düştü. Adam Peygamber sallallaahu 'alaihi sellem'in geldiğinde, o yeri ve deveye binmek taşındı. Sonra Peygamber şöyle dedi: "Ey Allah'ın Rasulü! "Yolumuzun üzerinde zaman doldurmak için uzun bir yol yolculuk insanlar olarak aslında biz sadece bersenda-kısık sohbet ve tartışma. İbni Ömer söyleyerek, ben ayaklarına taş tökezleyerek ederken onu, Allah 'alaihi sellem'in kemer deve eyer Messenger görüp görmediğini düşünüyorum "dedi:

 
"Aslında biz sadece bersenda şaka ve oyun edildi". Sonra Peygamber sallallaahu 'alaihi sellem'in şöyle dedi: "Tanrı'nın evi, ayet ve her zaman O'nun Messenger, şaka mı?"


İmam Ash-Şafiî ve İmam Dört benzerlik akide of Forgotten doğası
Biz sorun Furu 'in bermadzhab İmam Malik iddia eden bir kaç kişi bulabilirsiniz, ama dua katlanmamış sürece o okullardan anlamadı. Onlar İmam Malik ve Selefi Sünni aqeedah menyelisihi. Ayrıca onların sorun Furu 'de İmam kül-Şafiî mezhebine üstünde olması iddiası ve sorunun hiçbir anlayış yanı sıra madzhabnya abdest kadına dokunmaması sürece bulundu.
"Gerçekten sen, umre beni, ey kadın var!" Diye bağırdı gibi, karısı yanlışlıkla bile dokunmadan eğer, o çok kızmıştı. İmam kül-Şâfi'î kim olduğu sorulduğunda, ne onun adı ve babasının adı var, elbette bazıları size bir cevap veremem, ve o karakteri bilmiyordum; inanç meselesi, o İmam Kül-Şâfi'î ve menyelisihi Aqeedah ve Sorun Furu 'diye çok az sayıda okul dışında onu bilmiyordum.
Creed Anlamı

İslam'ın esaslarından ilk ayağını hakkında hepinize konuşma, İslam ayağı en büyük beş ayağı vardır. Bir inancı dik, ama onunla olmaz.
Olmaz ederse o bir Müslüman değildir. Ve iptal edilir kim, onun için Allah esirgesin Paradise, evinin bir cehennem ve insanlar yardımcı zalimleri yok.

 
İslam'ın ilk ayağı şehadetin Laa ilaaa illa Allah vardır ve Muhammed Allah'ın elçisidir olduğunu. Bu, bütün gökleri ve yeri daha ağırlık ağır bir cümledir tayyibah (iyi) 'dir. Bu, İslam'ın açılış cümlesi (key).

 
Onlara annesinin karnına düştü ilk defa işitme bizim çocuklar, dedi ilk kez ve lafazh-lafazhnya knock-işitme öğretmek.Ayrıca ölüm nefes anda aramızda öleceğini insanlara öğretmek.

 
Biz yürümeye devam etti, biz sonuçları ile uygulamaya, bu yüzden kıyamet kaydedilir. Biz bütün Arapları ve olmayan Araplar, beyazlar ve siyahlar, hem de okuma yazma bilmeyen ve 'âlim olup, ezberledi. Hepimiz ifade biliyorum.

Birlik Hakkında İmam Şafiî Görüşü
"Benim sünnetimi, shahib-shahib (öğrenci) Ben yanı sıra hadis uzmanlarının kolu bahsetmişken: İmam İbn-i Kayyim dedi ki kitabında astral birlikte 'al-Juyusy, İmam Şafiî öyküsü, dedi Ben görüyorum ve bu Süfyan, Malik, ve diğerleri gibi, fen bilgisi, almak, iqrar yok ama tanrı Allakh varken olduğunu ve Muhammed'in Allah'ın Resulü, Allah cennette 'Arş'ın üstünde olduğunu şahitlik olduğunu ifade verdi ve bir Onun yaratıklar yakın, Tanrı'nın iradesine kalmış, Tanrı zaman Allah dilerse en yakın göğe indi. "
İmam adh-Dzahabi el-Muzani rivayet, şöyle dedi: "Kalbimde monoteizm mevcut sorunları ile ilgili herhangi bir buhar sorun, o İmam Şafiî ise."
İmam Malik ve Kelam Karşı Yasağı Din Bilim Münazara
İmam İbn 'Abd al-Bar Abdullah ibni Mus'ab İbn az-Zubairi rivayet, dedi, İmam Malik bir keresinde şöyle demişti: "Ben din konusunda Kelam Bilim sevmiyorum, bu ülkenin insanları bu görüş Jahm bin Safvan olduğu gibi, onu seviyorum ve onu yasakladı yok , Kadir sorunu ve benzerleri.
Onlar Kelam sadaka dışında bulunan sevmiyorum. Daha iyi bir şey söyleme bana din Kelam, gelince. çünkü yukarıdaki şeyler. İmam Ebu Nu'aim de Abdullah bin Nafi rivayet, dedi, ben İmam Malik dedi duydum:. "Her kimse günahları ancak putperest olursanız Sonra uzakta sapkınlık-Kelam Bilim sapkınlık koparak, kendisi- cennete gider. "

Kaynak: http://almanhaj.or.id

No comments:

Post a Comment